اگر چند لحظه – بدون در نظر گرفتن آیات و روایات- در کار خودمان تأمل کنیم، در می یابیم که ممکن نیست بدون راهنما، از پس رسیدن به مقصد - حتی اگر دنیایی باشد- بربیاییم. همانگونه که در جاده ها، بدون تابلوهای «ایست»، «لطفا آهسته برانید»، «خطر ریزش سنگ»، «5 کیلومتر تا مسجد» و «استراحتگاه»، یا گم می شویم و یا از منحرف می شویم و به ته دره سقوط می کنیم.
? ما عقل کل نیستیم و اگر قرار است در مسیری وارد شویم، باید معلمی اختیار کنیم.
? نخستین وظیفه و تکلیفی که در عصر غیبت بر دوش منتظران گذاشته شده، شناخت امام زمان (ع) است. شناخت معلمی که تمام و کمال خود را در اختیارش بگذاریم تا در مسیر تا مقصد، راهنما و نجات بخش ما باشد.
? پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «هرکس بمیرد و امام زمان خویش را نشناسد به مرگ زمان جاهلیت مرده است.» (?بحارالانوار، ج 8، ص 368.)
موضوع: "برگی از مهدویت"
? یک دقیقه مطالعه
?برگ 3 از نُه
?حقیقت مهدویت?
? امام مهدی(عج) در احادیث شیعه و سنی
با نگاهی کلی به احادیث میبینیم که بیش از پنجاه نفر از صحابه، روایات مربوط به امام مهدی را از رسول گرامی نقل کردهاند. برخی از محققان ۱۹۴۱ روایت را بدون تکرار از پیشوایان معصوم(ع)، دربارۀ مهدویت جمع آوری کردهاند که ۵۶۰ حدیث آن از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است.
?احادیث راجع به مهدویت به دو دسته تقسیم میشود:
1️⃣احادیث عام ✍️روایاتی که موضوعشان بیان جانشینی رسول خدا(ص) است، احادیث عاماند. حدیث #ثقلین و حدیث دوازده خلیفه و نیز حدیثی که میفرماید: «هرکس بمیرد و امام زمان خود را نشناسد، مرگش جاهلی است»، نمونه ای از احادیث عام است. بنابر سخن عالمان شیعی و سنی، مراد از اهل بیت در حدیث ثقلین، حضرت علی و فاطمه و فرزندان آنان هستند که پیامبر اسلام در موقعیتهای مختلف، آنان را به عنوان اهلبیت خود معرفی کردهاند. هم اکنون قرآن کریم بدون هیچگونه تحریفی در میان ماست؛ اما از اهل بیت(ع) هم اکنون چه کسی در کنار قرآن است تا مسلمانان با پیروی از این دو چیز گرانبها، هرگز دچار گمراهی و انحراف نشوند؟ عالمان شیعی و اهل سنت از پیامبر اکرم نقل کردهاند که فرمود: «مهدی از عترت و اهل بیت من و از فرزندان فاطمه است.» درنتیجه، هم اکنون امام مهدی مصداق این حجت و ثِقل همتای قرآن است و پیروی از او بر ما لازم است.
? کتابخانه حرم
?ادامه دارد…
?دوستانتان را نیز مهمان کنید؛
? یک دقیقه مطالعه
?برگ2 از نُه
?حقیقت مهدویت ? ?مهدویت در اسلام
?عقیدۀ مهدویت و باور به ظهور و قیام مهدی موعود به عنوان نجات دهندۀ عالَم و اصلاحگر، باور و اعتقادی است که براساس کتاب و سنت پدید آمده است و بیشتر مسلمانان به آن اذعان دارند. این اندیشۀ اصیل اسلامی، مبتنی بر دلایل عقلی و نقلی بسیار استوار است و هیچیک از مسلمانان، جز عدهای اندک، در آن تردید یا آن را انکار نکردهاند. اهل سنت و شیعه در طی اعصار و مرور قرنها، بر این اتفاق داشته و دارند که در آخرالزمان، فردی از اولاد رسول خدا و فرزندان علی و فاطمه ظهور میکند که صفات و علاماتش در احادیث مذکور است. او هنگامی که دنیا پر از ظلم و جور شده باشد، ظهور میکند و جهان را پر از عدل وداد میسازد. همه او را همنام و هم کنیۀ پیغمبر و ملقب به مهدی معرفی کردهاند و اتفاق دارند بر اینکه تا او ظهور نکند، عالَم و جامعۀ بشری به پایان نخواهد رسید. تا این دادگستر بزرگ و رهبر حکومت عدل جهانی قیام نکرده است، بشر باید منتظر ظهور او باشد و بداند که جهان محکوم ظلم ستمگران و فسادگران نیست. سرانجام، تباهیها و نگرانیها به عدالت و امنیت و آسایش مبدّل میشود و مستکبران و مفسدان ریشه کن میشوند. ابن حجر هیثمی گفته است: «اعتقاد به وجود مهدی منتظر بنابر احادیث صحیح، امری لازم است. عیسی و دجّال در زمان او ظاهر میشوند و هرجا «المهدی» به طور مطلق آورده شود، مراد اوست.»
? کتابخانه حرم
?ادامه دارد…
?دوستانتان را نیز مهمان کنید؛
?یک دقیقه مطالعه
?برگ 1 از نُه ?
حقیقت مهدویت?
✍️در این نوشتار، درصدد بررسی برخی ابعاد مهدویت و پاسخ به پرسشهای زیر هستیم:
?1. مهدویت چه جایگاهی در منابع روایی شیعه و سنی دارد؟
?2. آیا کودک میتواند به امامت برسد؟
?3. امامی که غایب و ناپیداست، چه فوایدی دارد؟
?4. عصر ظهور امام مهدی(ع) چه ویژگیها و اوصافی دارد؟
?درآمد
?انتظار ظهور مصلحی بزرگ و آسمانی و امید به آینده و استقرار صلح و عدل جاویدان، امری فطری و طبیعی است که با ذات و وجود آدمی سروکار دارد و با آفرینش هر انسانی همراه است. این موضوع زمان و مکان نمیشناسد و به هیچ قوم و ملتی اختصاص ندارد.
?مهدویت اعتقاد به وجود و ظهور حضرت مهدی(ع) است و باور به اینکه او فردی است از نسل پیامبر(ص) که در آخرالزمان ظهور میکند و جهان را پر از عدل و داد میسازد، آن چنانکه از ظلم و جور پر شده بود. این عقیده اختصاص به شیعه ندارد و همۀ فرقههای اسلامی، در آن مشترکاند. ریشۀ آن نیز در قرآن و احادیث است و چنین نیست که عدهای خاص آن را جعل و منتشر کرده باشند.
?در قرآن، آیات فراوانی دربارۀ حضرت مهدی (ع) وجود دارد. حجم انبوهی از روایات نیز به دست ما رسیده است که در آنها، پیامبر خاتم (ص) از نور دیدهشان سخن راندهاند. مسلمانان این روایات را در همان زمان حیات پیامبر، سینه به سینه نقل میکردند و در گنجینۀ ذهن خود جای میدادند.
? کتابخانه حرم
?ادامه دارد…
?دوستانتان را نیز مهمان کنید..